divendres, 1 d’abril del 2011

Twitter per a empreses

Tornem a parlar de la importància de les eines 2.0 per les empreses.  Però en aquest cas ens centrarem en Twitter. Aquest és un servei de microblogging que està triomfant per sobre  d’altres com Tumblr o Plurk. Twitter arriba aquest any al seu cinquè aniversari amb més de 200 milions de comptes  i 130 milions de missatges o tweets al dia. La periodista Delia Rodríguez explica algunes claus d’aquest fenòmen en l’article Twitterevolución  publicat el passat 13 de març al diari El País.

Però quina utilitat pot treure una empresa ja sigui gran o petita de Twitter?. Doncs, principalment totes les avantatges que es deriven de la interacció d’una marca amb els seus seguidors. Al Manual d’introducció a Twitter per a empreses dóna més pistes i assenyala per on començar si ets una empresa que vol estar present a Twitter,

En aquest punt val la pena també veure l’estudi de les Marques espanyoles a Twitter, elaborat pel membres de la comunitat de MktFan que ens mostren bones pràctiques per l’ús d’aquesta eina.

En qualsevol cas, prèviament a endinsar-se en estrategias 2.0 i  obrir perfils a Twitter, Facebook o Linkedin és recomanable fer primer un anàlisi dels objectius de la teva marca i fer recerca de quina  és la xarxa en que es mou la comunitat a la que vols arribar. L’especialista, Iván Pino mostra en el seu post Plan de Comunicación 2.0. Cómo Descubrir tu Comunidad Online els passos a seguir per a que la teva estratègia a la xarxa sigui efectiva.

Per ampliar aquests coneixements recomanem assistir a les sessió de formació empresarial del Vapor Llonch prevista pel proper 5 d’abril, “Twitter per empreses”. L’expert en xarxes socials amb més de 56.000 seguidors a Twitter, Àlex Puig de l’empresa Shotools explicarà usos i estratègies de microbloging.

Qualsevol persona interessada en rebre més informació sobre aquesta proposta formativa pot consultar el web www.vaporllonch.net. Per formalitzar la inscripció es pot fer adreçant-se al Viver d’Empreses (c. de Ferrer de Blanes, 25) o enviar un correu electrònic a sbdempresa@ajsabadell.cat. o gfigueres@ajsabadell.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest és un espai específic per comentar les notícies i els continguts proposats. Tota utilització que excedeixi el contingut proposat serà considerada inadequada i susceptible de no ser publicada. Els lectors poden remetre els seus dubtes, queixes o denúncies a sbdempresa@ajsabadell.cat.

Altres articles del teu interès