dimarts, 26 d’abril del 2011

Quina plataforma utilitzo per crear una botiga en línia a través de programari lliure?

Les botigues en línia,
una oportunitat de negoci a l'alça
Darrerament ens trobem força casos de persones emprenedores que, independentment de voler obrir un comerç tradicional, opten cada vegada més per obrir una botiga en línia. I també és cert que, cada vegada, més gent confia en aquest tipus de comerç, el qual veuen com un sistema per realitzar compres d’una manera més àgil, còmode, i fins i tot, més econòmica en alguns casos.

Per això, hem volgut fer una selecció de les principals plataformes de comerç en línia de programari lliure i les hem volgut comparar, per així donar suport a aquelles persones que hagin de decidir-se per una plataforma o una altra.

Prestashop:
Potser és una de les plataformes més senzilles, intuïtives i ràpides d’utilitzar. No requereix un programari d’administració massa sofisticat. És ideal com a primera plataforma de venda en línia. Està ja configurada per utilitzar serveis de pagament com Pay-pal, utilitzar etiquetes i destacar productes d’una manera força simplificada. També existeix una comunitat on trobarem ajuda i tutorials per millorar-ne el seu funcionament. L’únic inconvenient és que té algunes limitacions quan la cosa comença a funcionar...

Magento:
És una altra de les plataformes també més senzilles i més ràpides d’utilitzar. Disposa de versions demo en la seva pàgina web perquè en puguem veure el seu funcionament abans de descarregar-nos-la. Potser dos dels trets diferencials d’aquesta plataforma són, per un costat, en l’apartat del disseny, en la que disposa d’una gran varietat de plantilles diferents per escollir, i per un altre, en la funcionalitat del panell d’administració, molt senzill i fàcil d’utilitzar. I finalment, aquesta plataforma també és força adequada per temes de posicionament, ja que permet situar millor que d’altres plataformes la nostra botiga en línia.

OSCommerce:
Probablement aquesta és la plataforma més utilitzada en comerç en línia a través de programari lliure amb gairebé 170.000 botigues creades. Segurament és la plataforma més complerta i a la vegada flexible, que permet forces possibilitats de creixement en un futur proper. Permet tenir un nombre il·limitat de categories i productes i disposa de forces mitjans de pagament. Al tractar-se d’una de les més utilitzades, podrem trobar multitud de tutorials i suport per part de la comunitat per facilitar-nos-en la seva instal·lació i millorar-ne el seu funcionament.

Opencart:
De totes les plataformes potser aquesta és la més senzilla. Ens permet tenir una botiga que no disposi de masses articles ni categories, ni sense masses complicacions. Podria ser la millor opció per començar sense haver de contractar cap informàtic ni cap dissenyador. Per contra, no ofereix masses opcions per poder triar entre moltes plantilles i poder personalitzar la nostra botiga.

Comersus:
Aquesta plataforma disposa de forces aplicacions com la possibilitat de realitzar subhastes, pressupostos d’enviament en temps real o un filtre preventiu anti frau. Comersus no és exactament una plataforma, sinó una eina que permet tenir un molt bon control del comerç i permet donar cobertura a tot tipus de clients, pel fet de ser una mica més complexa. Precisament per això, també el llistat de requeriments són una mica més amplis: cal disposar d’una base de dades ben administrada, un servidor exclusiu i un allotjament web compatible amb bases de dades.

Encara hi ha més plataformes de comerç electrònic, com Bigcartel, Ecommerce o Shopify, però potser aquestes que hem comentat són les més conegudes de programari lliure. Com sempre recomanem, el millor és conèixer-les totes, i parlar amb persones enteses en aquest àmbit, per tal de que ens facin la seva pròpia valoració i recomanació.

Finalment, també haureu de tenir present que, paral·lelament a la plataforma de venda, haureu de negociar amb algun proveïdor de missatgeria o transport urgent, ja sigui a través de Correus o qualsevol altra empresa privada.

Si voleu ampliar aquesta informació, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a través de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom/a i us podrem aconsellar algunes de les empreses de Sabadell que us poden ajudar a iniciar-vos en el comerç electrònic.

Ah, i si en coneixeu d’altres plataformes interessants que no haguem comentat, i que voleu compartir amb nosaltres, agrairem les afegiu en forma de comentaris.

2 comentaris:

  1. Quin passos són els necesaris per començar a treballar de forma online? gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvolgut/benvolguda,

      els tràmits per iniciar qualsevol tipus d'activitat, inclosa una activitat online, depenen de la forma jurídica que s'adopti: empresari individual, societat limitada, cooperativa...
      Et proposem que t'adrecis al Servei de Creació i Consolidació d'empreses, on t'informarem de les diferents formes jurídiques (característiques, avantatges i inconvenients) i t'assessorarem sobre quina s'adequa més a les característiques del teu projecte empresarial.
      VAPOR LLONCH
      Ajuntament de Sabadell
      Ctra. Barcelona 208 bis 08205 Sabadell
      A/e: sbdempresa@ajsabadell.cat
      Tel. 93 745 31 61

      Elimina

Aquest és un espai específic per comentar les notícies i els continguts proposats. Tota utilització que excedeixi el contingut proposat serà considerada inadequada i susceptible de no ser publicada. Els lectors poden remetre els seus dubtes, queixes o denúncies a sbdempresa@ajsabadell.cat.

Altres articles del teu interès