dimecres, 23 de març del 2011

Acords de suport a les empreses i les persones emprenedores


Unir esforços sempre resulta productiu. Amb aquesta idea, l'Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch, ha sumat dos nous acords aquesta setmana per treballar conjuntament amb dues entitats i plegades donar suport a les empreses i les persones emprenedores.

El primer conveni signat dilluns va ser amb la Fundació Privada ASCAMM centrada en les tecnologies de disseny i fabricació de productes plàstics i metàl·lics.  L'acord suposa reforçar el vincles entre les dues parts i pels empresaris i emprenedors l'oportunitat de beneficiar-se  d'aquest treball conjunt.

ASCAMM es compromet a posar a disposició d'Ajuntament de Sabadell els equips i el personal especialitzat necessari per desplegar diferents programes i d'aquesta manera aportar valor. A més, oferirà quan tingui ocasió, projectes adreçats a les empreses del municipi, ja siguin de caràcter autonòmic, estatal o internacional. Entre d'altre coses el conveni també recull comunicar a l'Ajuntament aquelles iniciatives i projectes d'ASCAMM en les quals una o vàries administracions locals o entitats relacionades amb aquestes puguin prendre part. Aquestes activitats es podran concretar més endavant.

El segon conveni signat aquesta setmana ha estat l'associació Seniors Españoles para la Cooperación Tècnica (SECOT) una entitat sense ànim de lucre declarada d'utilitat pública amb més de 40 delegacions arreu del territori espanyol, vuit d'elles a Catalunya. Una de les quals està ubicada a la Cambra de Comerç de Sabadell.

Les persones integrants de SECOT són voluntàries. Es tracta de Sèniors, Socis de Ple Dret, professionals qualificats jubilats, prejubilats o en actiu que volen oferir la seva experiència i coneixements en gestió empresarial als que ho desitgin. Els Sèniors assessoren de forma confidencial analitzant, oferint el seu diagnòstic i proposant accions per al desenvolupament empresarial, donant resposta a les preguntes. Entre les seves activitats està col·laborar amb organitzacions públiques i privades.

En aquest sentit, inicien la seva  vinculació amb el vapor Llonch que es concretarà en col·laborar per fomentar l'intercanvi de coneixements, contactes i experiències entre persones emprenedores i empresaris amb experiència. Segons el conveni, SECOT podria complementar l'atenció oferta a les persones que accedeixen a l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i l'Autònom. A més es compromet a col·laborar en l'anàlisi de negocis amb l'objectiu d'aconseguir un diagnòstic i proposar accions de millora empresarial. En paral·lel oferirà assessoraments en l'anàlisi de direcció per empreses familiars.

D'altra banda, el conveni marc inclou accions de formació conjunta per a la capacitació tècnica professional i les dues parts signants col·laboraran en la difusió d'aquestes activitats. L'objectiu és fomentar tant l'ús dels serveis per empreses del Vapor Llonch com els de la SECOT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest és un espai específic per comentar les notícies i els continguts proposats. Tota utilització que excedeixi el contingut proposat serà considerada inadequada i susceptible de no ser publicada. Els lectors poden remetre els seus dubtes, queixes o denúncies a sbdempresa@ajsabadell.cat.

Altres articles del teu interès