divendres, 1 d’octubre del 2010

L'atur dels autònoms: Prestació econòmica per cessament d'activitat



Des de fa un cert temps que es parla del desequilibri entre els drets dels treballadors que actuen per compte d'altri i que es troben protegits pel règim general i la desprotecció amb la que es troben aquestes mateixes persones quan decideixen crear el seu propi negoci i donar-se d’alta com a treballadors autònoms.

Un dels drets fonamentals dels treballadors que no es té en compte al règim especial dels treballador autònom (RETA) és la prestació per desocupació.

Per pal·liar, en certa manera, aquestes desigualtats, el proper 6 de novembre entra en vigor la Llei 32/2010, de 5 d'agost, per la qual s’estableix un sistema específic de protecció per cessament d'activitat dels treballadors autònoms.

Justament, per la proximitat d'aquesta data, hem cregut convenient organitzar una xerrada informativa durant l'octubre per tal de resoldre tots els dubtes que hi puguin haver. Els punts que s'analitzaran en aquesta xerrada organitzada pel Vapor Llonch són els següents :
 

- Objecte de la protecció.
- Àmbit subjectiu i terminis especials per a la cobertura de les contingències professionals.
- Acció correctora. Prestació econòmica. Tipus de cotització.
- Requisits per al naixement de la prestació contributiva (carència, naixement prestació, durada).
- Situació legal del cessament d'activitat (autònoms, TRADE, socis de cooperatives…).
- Incompatibilitats.

La jornada està prevista pel dia 21 d'octubre de 17:00 a 19:00 hores, a la sala d'audiovisuals del Vapor Llonch. Les places són limitades i les reserves es faran per estricte ordre d'inscripció. Les inscripcions les podeu fer per telèfon 93 720 75 10 (Gemma Figueres) o bé per correu electrònic gfigueres@ajsabadell.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest és un espai específic per comentar les notícies i els continguts proposats. Tota utilització que excedeixi el contingut proposat serà considerada inadequada i susceptible de no ser publicada. Els lectors poden remetre els seus dubtes, queixes o denúncies a sbdempresa@ajsabadell.cat.

Altres articles del teu interès