dimecres, 1 de desembre del 2010

Enquesta de clima empresarial. Institut d’Estadística de Catalunya

L’enquesta de clima empresarial que elabora l’Institut d’Estadística de Catalunya, conjuntament amb la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona (Cambra de Barcelona), recull l’opinió dels representants de les empreses amb activitat a Catalunya sobre l’evolució i expectatives respecte del trimestre de referència per a un conjunt de variables que incideixen en el desenvolupament de l’empresa. L’objectiu és conèixer la situació i evolució de les empreses amb activitat a Catalunya i, a partir d'aquesta informació, anticipar possibles canvis de tendència en el cicle econòmic.

Els principals resultats de l’enquesta realitzada en el tercer trimestre d’enguany mostren un saldo de respostes negatiu per a la marxa del negoci en tots els sectors d’activitat, sent especialment intens el que es registra en la construcció i en el comerç al detall. L’excepció es dóna en el sector hoteler, que registra un saldo positiu en aquest període, possiblement explicat pel fet estacional.

Pel que fa a les expectatives de la marxa del negoci per al proper trimestre, la tendència és la inversa: tots els sectors registren saldos positius, sent el més intens el que s’observa en el sector del comerç al detall, mentre que l’excepció se situa en el sector hoteler.

El principal factor que incideix en la marxa dels negocis assenyalats pels representants de les empreses amb activitat en el territori és el de la debilitat de la demanda, sobretot en les empreses de menys de 50 treballadors. Altres factors assenyalats són l’augment de la competència, l’augment dels costos i les dificultats de finançament i tresoreria.

Marxa del negoci. Per sectors i dimensió de l'empresa. 3r trimestre de 2010

Trimestre actual, evolució i expectatives




Hi trobareu més informació en el següent enllaç

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest és un espai específic per comentar les notícies i els continguts proposats. Tota utilització que excedeixi el contingut proposat serà considerada inadequada i susceptible de no ser publicada. Els lectors poden remetre els seus dubtes, queixes o denúncies a sbdempresa@ajsabadell.cat.

Altres articles del teu interès