dimarts, 23 de setembre del 2014

El Vapor Llonch proposa cinc noves activitats formatives sobre marqueting, vendes, exportació, protecció de la propietat i creació de cooperatives

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch treballa pel desenvolupament econòmic de la ciutat a través de diferents projectes. Una de les línies ja consolidades és l’oferta anual d’activitats de formació adreçades a persones emprenedores, autònomes i responsables de micro i petites empreses que completa les activitats de formació dissenyades pels treballadors en actiu i per les persones en situació d’atur.

El contingut del programa de formació empresarial propi es renova periòdicament i les propostes de sessions, tallers o jornades s’estableixen des del Vapor Llonch d’acord amb les preferències que manifesten les persones emprenedores i les empreses usuàries. Actualment s’oferten cinc activitats a l’octubre.

En concret, el proper 1 d’octubre tindrà lloc la proposta “Crea la teva marca personal”. L’objectiu és definir les estratègies per diferenciar-se de la competència i arribar amb més opcions d’èxit al públic que interessi. Un altra proposta és la sessió “Protegim bé la nostra propietat industrial?”. La propietat industrial és un element clau en gairebé tots els aspectes relacionats amb l'estratègia competitiva de les empreses com ara el disseny i desenvolupament de nous productes, llicències, dominis d’internet, drets de producció, entre d’altres. Mitjançant aquesta acció formativa es pretén conscienciar i donar pautes a les empreses per protegir els seus actius intangibles. Aquesta activitat tindrà lloc el proper 17 d’octubre.

D’altra banda entre e 28 d'octubre i el 6 de novembre tindrà lloc el curs “Com preparar visites comercials i tancaments” adreçat especialment a  Responsables de vendes i de comercialització de productes per empreses PIME.

Vull exportar, per on començo

En paral·lel a aquestes activitats, el Vapor Llonch col·labora amb altres entitats per oferir propostes de qualitat. En aquest sentit, s’ha previst conjuntament amb la Cambra de Comerç de Sabadell la sessió informativa “Vull exportar, per on començo”. L’objectiu de la sessió és  mostrar com la definició d’una bona estratègia d’internacionalització i focalitzar els esforços per superar les dificultats que puguin surgir és clau per  a que un procés sigui un èxit. Durant aquesta sessió que tindrà lloc el 7 d’octubre intervindran la Cap de Dinamització Empresarial i Activitats del Vapor Llonch, Iolanda Repullo, l’especialista en Desenvolupament de negoci internacional de la Cambra de Comerç de Sabadell, Beatriz Melgar i la Cap d'Assessoria en Comerç Internacional de la Cambra de Comerç de Sabadell, Laura Rodríguez.

Economia social i cooperativa

Una altra proposta desenvolupada amb una entitat serà “Fes emprenedoria sostenible, fent economia social i cooperativa”  adreçat a emprenedors o equips emprenedors que estigui gestant un projecte i encara no tinguin constituïda la seva empresa. Conjuntament amb la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i Ara Coop s’ha previst una sessió grupal el 8 d’octubre  per  per identificar els trets diferencials que l’economia social i cooperativa que es poden incloure dins iniciatives emprenedores. Alhora es desenvoluparà una sessió individualitzada el 15 de setembre per cadascuna de les persones o equips inscrits per fer un acompanyament expert per ajudar a definir els trets claus del projecte emprenedor i iniciar la creació de l’empresa d’economia social i cooperativa.

Inscripció en línia a vaporllonch.net


Totes aquestes activitats són presencials i es desenvoluparan principalment al Centre de Promoció Empresarial (c. Tres Creus 236, Sabadell). Qualsevol persona interessada en formalitzar la seva inscripció en qualsevol d’aquestes activitats ho pot fer a través de formulari de sol·licitud en línia que es pot descarregar del web vaporllonch.net. Per a més informació cal adreçar-se al Centre de Promoció o enviar un correu electrònic a sbdempresa@ajsabadell.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest és un espai específic per comentar les notícies i els continguts proposats. Tota utilització que excedeixi el contingut proposat serà considerada inadequada i susceptible de no ser publicada. Els lectors poden remetre els seus dubtes, queixes o denúncies a sbdempresa@ajsabadell.cat.

Altres articles del teu interès