dilluns, 22 de juliol del 2013

Sabadell s’estableix com a Municipi Cooperatiu per reforçar la implantació d’aquesta fórmula empresarial a la ciutat

L’Ajuntament de Sabadell ha formalitzat la seva aposta per les cooperatives amb una nova acció. En concret, avui s’ha signat un acord d’adhesió al programa Municipi Cooperatiu impulsat per la Federació de Cooperatives de Treball Catalunya aquest 2013. El programa Municipi Cooperatiu s’emmarca en l’àmbit estratègic de creació, creixement i consolidació d’aquest tipus d’empreses. L'objectiu és promoure les cooperatives de treball a partir d’accions concretes de formació i d’orientació articulades per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya amb la implicació de les administracions locals, entitats i agents econòmics i socials del territori. Juntament amb Sabadell, quatre ajuntaments més de tota Catalunya s’han sumat ja a aquesta iniciativa.

Durant l’acte de signatura, la Tinenta d’Alcalde de l’Àrea d’Economia i Serveis Centrals, Montserrat Capdevila ha exposat que “en aquests moments, es fa necessari donar suport a aquelles persones emprenedores que vulguin crear o consolidar una empresa d'Economia Social. El relleu que està aconseguint l'Economia Social dins del teixit productiu, així com el positiu reconeixement per part de l'opinió pública, la seva consideració institucional i l'atenció prestada pel món acadèmic, estan convertit aquest model econòmic, basat en una forma diferent de crear riquesa, en una peça important per a la societat”. Per la seva part el director de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Guillem Perdrix felicita “l’interès mostrat per l’Ajuntament de Sabadell en les cooperatives, una fórmula empresarial que manté el seu creixement i l’ocupació generada i que ha demostrat particularment la seva fortalesa i capacitat de resistència en temps de crisi”. 

El programa Municipi Cooperatiu facilita a les cooperatives de treball eines i sessions d’orientació financera, així com la generació d’oportunitats de relació, cooperació i intercooperació entre les empreses participants al programa. D’altra banda, s’organitzen sessions de sensibilització sobre l’empresa cooperativa i s’ofereix acompanyament a persones emprenedores en el procés de creació d’una cooperativa. A més, en el marc del programa també es proposa orientar a empreses i associacions en el procés de transformació a cooperatives de treball.

La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya és l’organització empresarial que agrupa, representa i lidera el cooperativisme de treball a Catalunya. La Federació promou la creació, el creixement i la promoció de les 3.000 empreses cooperatives de treball que, dia a dia, enforteixen l’economia i la societat en base a principis democràtics.

Definició de cooperativa
Les cooperatives són un tipus d’empresa amb unes característiques pròpies. Són empreses col·lectives on prenen importància les persones per damunt del capital, i on aquest esdevé un mer instrument. Es tracta d’una forma jurídica d’economia social en la qual el funcionament democràtic i l’alt grau de participació de les persones que s’associen és molt important, així com, moltes vegades, la implicació de la pròpia cooperativa en la realitat social que l‘envolta. Les cooperatives promouen la participació de les persones membres, l’ocupació estable, la innovació, l’arrelament al territori i el desenvolupament local. 

Enllaços relacionats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest és un espai específic per comentar les notícies i els continguts proposats. Tota utilització que excedeixi el contingut proposat serà considerada inadequada i susceptible de no ser publicada. Els lectors poden remetre els seus dubtes, queixes o denúncies a sbdempresa@ajsabadell.cat.

Altres articles del teu interès