dimecres, 9 de febrer del 2011

El Pla d'innovació de la Conca del Ripoll es converteix en un cas referent per a altres regions europees

Parlar del Pla d'innovació de la Conca del Ripoll, en el qual participa Sabadell, és parlar d'un projecte conjunt de diferents municipis per millorar la competitivitat del seu teixit productiu, tal i com us parlàvem en el post del passat 26 d'octubre. La cooperació intermunicipal, la metodologia de treball utilitzada o els resultats que s'estan començant a materialitzar han estat suficientment eloqüents perquè hagi estat considerat un cas d'estudi i un exemple per altres regions europees.

Compartir el Pla d'innovació de la Conca del Ripoll amb la resta d'Europa ha estat possible gràcies al programa europeu URBACT II d'intercanvi d'experiències entre ciutats europees. Sabadell participa en aquest programa a través del projecte ESIMeC del qual us vam parlar en un passat post. URBACT ha valorat la documentació aportada sobre el Pla d'Innovació de la Conca del Ripoll en base a múltiples fonts d'evidència. Finalment el secretariat tècnic del programa l'ha publicat a la seva pàgina oficial com un projecte que es podria desenvolupar en altres regions europees i com una mostra de com sortir reforçats de la crisi.

Juntament amb el Pla d'innovació de la Conca del Ripoll hi ha altres projectes que han rebut el reconeixement d'aquest programa europeu. És el cas de Rotterdarm, pel seu enfocament preventiu de la desocupació dels joves o el de Newcastle, per les accions desenvolupades per combatre la crisi.


Pel que fa al projecte ESIMeC, d'intercanvi d'experiències en ciutats mitjanes, en aquests moments s'està desenvolupant el Pla d'Acció Local. Aquest es centrarà en el desenvolupament d'una economia basada en el coneixement al voltant de les empreses i la metodologia de clúster. Per aconseguir-ho es desenvoluparà un suport empresarial integral que actuï en tots els aspectes d'aquest procés i que agrupi a tots els agents implicats. L'adequació formativa de les persones treballadores i la detecció precoç de les necessitats canviants de les empreses seran aspectes claus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest és un espai específic per comentar les notícies i els continguts proposats. Tota utilització que excedeixi el contingut proposat serà considerada inadequada i susceptible de no ser publicada. Els lectors poden remetre els seus dubtes, queixes o denúncies a sbdempresa@ajsabadell.cat.

Altres articles del teu interès