dilluns, 27 de juny del 2011

Quins són els trets característics de les noves persones emprenedores?

Aquesta pregunta té més d’una resposta, però per aclarir-les hi ha un instrument molt destacat que té com a nom Global Entrepreneurship Monitor (GEM) que recull les dades anuals sobre l’activitat emprenedora de més de 70 països. Per Catalunya hi ha l’informe realitzat per l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona i la UAB. El projecte GEM-Catalunya complementa l’anàlisi per Espanya a escala de comunitat autònoma. L'objectiu d'aquest estudi és establir els trets característics dels nous emprenedors i emprenedores així com de les empreses que creen en l'àmbit de Catalunya i la seva comparativa amb altres zones de l’estat espanyol i estrangeres.

L'estudi estima que durant l'any 2010, 248.000 persones emprenedores han iniciat la seva idea de negoci a Catalunya. L'Informe GEM 2010 reflecteix que la taxa d'activitat emprenedora (TEA) entre la població adulta catalana ha estat del 5,04%, mentre que a la resta de l’Estat es situa al 3,55%. Si es considera tot el procés empresarial, que inclou des dels individus que han manifestat intenció emprenedora fins als empresaris consolidats, s'observa un augment en la proporció de la població adulta de Catalunya involucrada en el procés empresarial. Un de cada cinc adults a Catalunya (21,83%) ha participat en alguna de les etapes del procés emprenedor. La taxa de participació en el procés empresarial a Catalunya ha estat més alta el 2010 que abans de la crisi.

L'estudi també destaca l’increment de l'activitat empresarial de les dones envers la dels homes; el perfil de les empreses de recent creació a Catalunya han experimentat una millora de qualitat en termes d'exportació, ocupació, expectatives de creixement i intensitat tecnològica; i el 26,7% de les empreses de creació recent a la província de Barcelona operen en sectors amb certa implementació tecnològica.

GEM-Catalunya es va presentar recentment en la primera edició de Bizbarcelona Saló Emprenedor 2011 celebrada els dies 15 i 16 de juny a la Fira de Barcelona. El Bizbarcelona va registrar més de 13.300 visitants i és el resultat de la fusió en un mateix esdeveniment del tradicional Dia de l'Emprenedor i la cimera d'innovació HiT Barcelona i s'ha convertit en una plataforma única per als emprenedors que facilita la inspiració, creació, creixement i finançament d'empreses.

Entre d’altres coses el saló ha acollit durant dos dies un total de 120 conferències, 152 ponents, 54 fons d'inversió privats i business angels i més de 30 activitats i taules rodones sobre innovació, inversió i creació empresarial. Entre les activitats cal destacar la tercera edició de la Global Entrepreneurship Competition (GEC), torneig en el qual competeixen els 24 millors business plans del món; el lliurament de la segona edició dels premis FP Emprèn que organitza l'Ajuntament de Barcelona.

Podreu trobar el balanç del saló i vídeos del BizBarcelona. Us convidem també a veure el Bloc del BizBarcelona on hi trobareu més casos pràctics.
-    Web del Global Entrepreneurship Monitor
-    GEM 2010 Global Report
-    Informe GEM España 2010
-    Informe GEM Catalunya 2010 (Nota de premsa. Resum executiu pendent de publicar).

Bizbarcelona Saló Emprenedor tornarà a Fira de Barcelona el juny de 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest és un espai específic per comentar les notícies i els continguts proposats. Tota utilització que excedeixi el contingut proposat serà considerada inadequada i susceptible de no ser publicada. Els lectors poden remetre els seus dubtes, queixes o denúncies a sbdempresa@ajsabadell.cat.

Altres articles del teu interès