dimarts, 22 de març del 2011

Ponts amb Europa

Clica per consultar el programa
Si teniu una petita empresa (pime o micropime) amb menys de tres anys de vida o sou persones emprenedores que voleu crear un negoci, gràcies al programa Erasmus Emprenedors de la Comissió Europea podeu intercanviar experiències amb altres persones empresàries en països de la Unió Europea. El Vapor Llonch (Ctra. de Barcelona, 208 bis) us pot facilitar la informació i gestionar tot el possible per establir aquests ponts amb Europa ja que s'ha adherit al projecte i funciona com a organització intermediària.


L'objectiu principal d'aquest programa és que les persones emprenedores o persones empresàries més noves puguin aprendre d'aquelles més experimentades per fer més competitives les empreses europees.


Per facilitar l'intercanvi, les estades es plantegen per un període d'entre un mes i màxim de sis mesos amb opció de dividir-la i tornar al país d'origen en algun moment si es considera oportú. Per fer front a algunes de les despeses que pot generar aquest viatge es contempla la possibilitat de fer una contribució en concepte de dietes i estada a les persones emprenedores tot i que la major aportació s'ha d'entendre en espècie i és la possibilitat d'adquirir una experiència de molt valor per aplicar amb posterioritat al propi negoci. Des del Vapor Llonch, es gestionarà la signatura de l'acord d'intercanvi que inclourà les condicions i oferirà una breu preparació a la persona emprenedora abans de marxar.

A través del programa es tracta d'establir una relació d'igual a igual entre les dues parts i per tant, no es planteja com una opció de pràctiques empresarials. Per la persona emprenedora, l'estada ha de significar l'increment de la seva experiència a través de projectes pràctics i concrets, l'ampliació de contactes o el coneixement de mercats exteriors. Per l'empresa que acull, el projecte pot representar ampliar coneixement sobre mercats locals, noves oportunitats d'associació empresarial en nous projectes i accés a noves capacitats, creativitat, idees fresques i coneixement innovador. D'aquest intercanvi, per tant el centre col·laborador també es beneficia perquè pot ajudar a reforçar les empreses i fomentar la seva internacionalització.

Tant per demanar un Erasmus-entrepreneur com per ser una empresa d'acollida, cal registrar-se en la pàgina oficial del projecte. Una vegada hagi estat acceptada la candidatura, s'haurà de contactar amb l'organització intermediària que gestionarà la sol·licitud. Aquest programa, que compta amb un pressupost de 3 milions d'euros, pot ser molt beneficiós no només per millorar les vostres competències com a emprenedors/res i professionals sinó també per fer nous contactes en altres països i accedir a nous mercats i augmentar les vostres perspectives de negoci.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest és un espai específic per comentar les notícies i els continguts proposats. Tota utilització que excedeixi el contingut proposat serà considerada inadequada i susceptible de no ser publicada. Els lectors poden remetre els seus dubtes, queixes o denúncies a sbdempresa@ajsabadell.cat.

Altres articles del teu interès